Larja e rrobave me zbutės aromatik dhe dalja me to
26.09.2010 08:37:17

Pyetja:

Eselamu alejkum. Desha të di se a bën me i hedh rrobave gjatë larjes zbutës i cili përmban aromë të këndshme dhe a bën me dalë me ato rroba në rrugë, pasi edhe kjo aromë ndihet ngjashëm me parfumin, e kam fjalën
për femrat. Allahu ju shpërbleftë.

 

Përgjigjja:

Alejkum selam ue rrahmetullahi ue berekatuhu!

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit!

Ndalohet për femrat që të parfumosen apo të veshin rroba të cilave i vjen era e mirë kur ato dëshirojnë të dalin jashtë shtëpisë.

Transmeton Ebu Hurejra r.a se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Ajo femër e cila është parfumosur mos të prezantojë me neve në namazin e Jacisë” (Muslimi)

Gjithashtu transmetohet se Ebu Hurejra r.a një ditë kishte takuar një femër e cila ishte parfumosur dhe shkonte për në xhami. Ebu Hurejra r.a i tha: Kah je nisur oj robëreshë e Allahut? Për në xhami, ia ktheu ajo. Dhe për këtë shkak je parfumosur, e pyeti Ebu Hurejra? Po, i tha. Ebu Hurejra r.a ia ktheu: Unë e kam dëgjuar Pejgamberin alejhi selam duke thënë: “Ajo grua e cila parfumoset dhe pastaj shkon në xhami për ta falur namazin, nuk i pranohet namazi i saj deri sa të pastrohet.” (Ibn Maxhe, shejh Albani ka thënë se hadithi është Sahih, shih Sahih Sunen ibn Maxhe 2/367)

Këto hadithe dhe hadithe të tjera e ndalojnë që femra të dalë nga shtëpia e parfumosur pa marrë parasysh se ku shkon edhe nëse shkon në xhami, dhe pa marrë parasysh se a parfumoset me parfume apo i vjen era e mirë për shkak të ndonjë zbutësi me erë që e ka përdorur gjatë larjes së rrobave.

 

Eroll Nesimi


Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit!

Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të Dërguarin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi pasuesit e tij!

 

Të nderuar vizitorë!

Ju njoftojmë se përkohësisht nuk mund t'u përgjigjemi më pyetjeve të dërguara prej jush.

Ju shprehim falënderimin dhe mirënjohjen tonë për letrat tuaja dhe ju kërkojmë ndjesë për pamundësinë  e përgjigjeve.

Vazhdoni të na vizitoni për artikujt e rinj që do të publiklohen në të ardhmen, në dashtë Allahu.

Allahu ju shpërbleftë për mirëkuptimin tuaj.

 

Redaksia

Desktop Poster

Posteri
Shiko galerine

Abonohu

Email adresa juaj:
 

Kursi Islam

Sample image
Kursi Islam pėr biznesmenė dhe tregtarė! Ligjėrata nga hoxhallarė eminent.

Dėgjo Kur'an

Sample image
Dėgjo Kur'an me titrim nė Gjuhėn Shqipe.Poashtu mund t'a zgjedhni recituesin.

Pėr ty motėr

Sample image
www.pertymoter.net | Webfaqe islame, ekskluzive pėr gjininė femėrore.

Na shkruani

Sample image
Opinionet ,sygjerimet apo pyetjet tuaja na dėrgoni nė: pyetje@klubikulturor.comTė gjitha drejtat e rezervuara. Klubi Kulturor (c) - 2010