Mė mėrzit shumė e kaluara e saj
14.03.2010 09:36:41

Pyetja:

Doja t’ju pyes se si të veproj pas këtyre fjalëve që m’i tregoi e dashura ime. Jam në lidhje gati 2-vjeçare me të, pa asnjë konflikt. Lidhja jonë na shkon shumë mirë, e  kemi bërë familjarisht dhe janë të pajtimit, mirëpo më mërzit shumë e kaluara e saj, sepse pranoi se kishte pasur të dashur tjetër para meje dhe ndarja prej tij ishte e arsyeshme dhe është penduar. Kjo është jetime e nuk ka kush ta përkrahë përveç meje. Unë e mësoj për të mirë, e kam kuptuar se ka nevojë për mua, prej se është me mua është shumë më mirë dhe më ndryshe, mirëpo unë nuk e di a e kam të arsyeshme të vazhdoj (t’i propozoj fejesë) apo jo.  Nëse i largohem, kam frikë mos ta keqpërdorë dikush tjetër.
Ju lutem më tregoni se si  të veproj. Jam shumë xheloz pse nuk jam i pari, që prej vitesh e kam menduar.

 

Përgjigjja:

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit!

Vëlla i nderuar, menjëherë do të kalojmë në çështjen në fjalë dhe themi se lidhja me gjininë tjetër dhe trajtimi i ndërsjellë në mes një mashkulli dhe femre, si i dashur apo e dashur, pa kurrfarë kriteri, është një veprim i ndaluar nga vështrimi islam. Prandaj, ju këshillojmë që t’i bëni një shqyrtim veprimeve që keni manifestuar, pasi edhe pse ndoshta shumë të rinjve u duket si një veprim normal, dijeni se kjo punë është tejkalim i ndalesave të Allahut dhe hidhërimi i Tij. Për këtë problematikë kemi folur me dhjetëra përgjigje të mëhershme, madje tani edhe një rubrikë të veçantë ia kemi kushtuar kësaj (kliko: http://www.klubikulturor.com/klubiri/?katid=9&nkatid=49&nnkatid=19).

Prandaj mund të ktheheni aty dhe të lexoni se pse lidhjet e hershme mashkull-femër, pa përcaktuar se si do të jetë fundi i kësaj lidhjeje, janë të padrejta dhe në Islam vlerësohen të ndaluara.

Ndërsa, për çështjen konkrete, themi se ajo pse ka pasur lidhje me një djalë para teje ishte një gabim, ashtu sikurse është gabim edhe lidhja juaj tani. Prandaj, gjykimi juaj se pse nuk jeni ju i pari që kishit lidhje me këtë vajzë dhe për këtë shkak ju të mos fejoheni me të, është i padrejtë. Do ishte e drejtë t’ju gjykojë edhe ju dikush (vajzë tjetër), të mos pranojë të fejohet me ju pasi as ajo nuk do të jetë e para që ju do të kërkoni lidhje me të, edhe pse tani mendojmë se do të kërkonit fejesë.

Sidoqoftë, pa hyrë në elaborime të tjera, ju këshillojmë të mos vazhdoni me mendime dhe gjykime që e vështirësojnë situatën, por që nga ky moment fillo një faqe të re me atë vajzë dhe zyrtarizojeni lidhjen tuaj me fejesë dhe pastaj me martesë dhe mos vazhdoni kështu, pasi lidhja në këtë formë e hidhëron Allahun dhe është tejkalim i ndalesave të Tij.

 

Alaudin Abazi


Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit!

Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të Dërguarin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi pasuesit e tij!

 

Të nderuar vizitorë!

Ju njoftojmë se përkohësisht nuk mund t'u përgjigjemi më pyetjeve të dërguara prej jush.

Ju shprehim falënderimin dhe mirënjohjen tonë për letrat tuaja dhe ju kërkojmë ndjesë për pamundësinë  e përgjigjeve.

Vazhdoni të na vizitoni për artikujt e rinj që do të publiklohen në të ardhmen, në dashtë Allahu.

Allahu ju shpërbleftë për mirëkuptimin tuaj.

 

Redaksia

Desktop Poster

Posteri
Shiko galerine

Abonohu

Email adresa juaj:
 

Kursi Islam

Sample image
Kursi Islam pėr biznesmenė dhe tregtarė! Ligjėrata nga hoxhallarė eminent.

Dėgjo Kur'an

Sample image
Dėgjo Kur'an me titrim nė Gjuhėn Shqipe.Poashtu mund t'a zgjedhni recituesin.

Pėr ty motėr

Sample image
www.pertymoter.net | Webfaqe islame, ekskluzive pėr gjininė femėrore.

Na shkruani

Sample image
Opinionet ,sygjerimet apo pyetjet tuaja na dėrgoni nė: pyetje@klubikulturor.comTė gjitha drejtat e rezervuara. Klubi Kulturor (c) - 2010