Gjithsesi duhet vepruar
07.01.2010 18:34:03

Patjetër duhet të veprojmë dhe të përparojmë. Allahu i Lartësuar ka thënë: ‘’Rrahmani – (Mëshiruesi – Zoti ynë), Ai ia mësoi Kuranin. E krijoi njeriun. Ia mësoi atij të folurit (të shprehurit, të shqiptuarit). Dielli dhe Hëna udhëtojnë sipas një përcaktimi të saktë.’’ Rrahman, 1-5.

–        Mëso një sure!

–        Mëso një ajet!

–        Përcill një çështje të fesë!

–        Transmeto një hadith!

–        Shëno një mësim!

–        Dëgjo një kasetë!

–        Lexo një libër!

–        Shpërnda një fletëpalosje!

–        Përmblidh një ligjëratë!

–        Paraqit një këshillë!

–        Publiko një mesazh!

–        Shkruaj një artikull!

–        Lidhu me një websajt!

–        Përmirëso një gabim!

–        Shoqërohu me një këshillues!

–        Ndihmo një të nevojshëm!

–        Shpenzo nga pasuria!

–        Ndihmo një të varfër!

–        Udhëzo një të humbur!

–        Falja besimtarëve një namaz!

–        Kryeje një umre!

–        Mbaje një hutbe!

–        Prezanto një mendim!

–        Pengo një bidat (risi në fe)!

–        Agjëro një ditë!

–        Ushqeje një skamnor!

–        Përcill një xhenaze!

–        Veshmbath një të zhveshur!

–        Vizito një të sëmurë!

–        Ndërto një xhami!

–        Rregullo një rrugicë!

–        Ndihmo një të shtypur!

–        Planifiko një projekt!

–        Pengo armikun!

–        Zbulo dyfytyrëshin!

–        Udhëzo një të pafe!

–        Konsultohu me dijetarin!

–        Propozo një mendim!

–        Korrespondo me një revistë!

–        Prezanto një program!

Kështu mendo për llojllojshmërinë e veprimeve në fe!

Muhamed Salih Munexhid

Përktheu: Ulvi Fejzullahu

06.01.2007


Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit!

Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të Dërguarin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi pasuesit e tij!

 

Të nderuar vizitorë!

Ju njoftojmë se përkohësisht nuk mund t'u përgjigjemi më pyetjeve të dërguara prej jush.

Ju shprehim falënderimin dhe mirënjohjen tonë për letrat tuaja dhe ju kërkojmë ndjesë për pamundësinë  e përgjigjeve.

Vazhdoni të na vizitoni për artikujt e rinj që do të publiklohen në të ardhmen, në dashtë Allahu.

Allahu ju shpërbleftë për mirëkuptimin tuaj.

 

Redaksia

Desktop Poster

Posteri
Shiko galerine

Abonohu

Email adresa juaj:
 

Kursi Islam

Sample image
Kursi Islam pėr biznesmenė dhe tregtarė! Ligjėrata nga hoxhallarė eminent.

Dėgjo Kur'an

Sample image
Dėgjo Kur'an me titrim nė Gjuhėn Shqipe.Poashtu mund t'a zgjedhni recituesin.

Pėr ty motėr

Sample image
www.pertymoter.net | Webfaqe islame, ekskluzive pėr gjininė femėrore.

Na shkruani

Sample image
Opinionet ,sygjerimet apo pyetjet tuaja na dėrgoni nė: pyetje@klubikulturor.comTė gjitha drejtat e rezervuara. Klubi Kulturor (c) - 2010